Press "Enter" to skip to content

Što se to događa s mostovima u Petrinji?

Od tri kolnička mosta u Petrinji, može se proći samo jednim, Mostom volontera. ,,Zeleni” most je zatvoren za sav promet početkom ljeta, a ,,Bolnički” most prošli tjedan. Pitanje je kada će radovi zapravo biti gotovi i mostovi ponovno otvoreni za promet. Do radova, koje sufinancira Europska unija, došlo je zbog obnove štete nastale u potresu.

,,Zeleni” most povezuje centar grada i Sajmište, te je ruta građana da bi došli do grada i obrnuto duža za nekih 10 minuta automobilom, a pješice pola sata, osim ako bi radnici dali da se prođe prečicom.  Most je zatvoren za sav promet 14. lipnja, a prvotni datum otvaranja mosta bio je 23. rujan, no radovi su produženi do 29. listopada. Građani su sami maknuli znak zabrane prolaska, te se mostom prolazi od početka studenog, naravno na vlastitu odgovornost. Nakon gotovo mjesec dana korištenja neotvorenog mosta, prošli tjedan ponovno su se pojavili znakovi zabrane zbog stavljanja drugog sloja asfalta. Već je prosinac a situacija s mostom je nepoznata. Grad se nije izjasnio po tom pitanju, a građani su ponovno uklonili znakove zabrane prolaska.

Zeleni most
Uklonjeni znakovi zabrane prolaska

,,Bolnički” most zatvoren je za sav promet prošloga tjedna, izvijestio je Portal53. Na njemu su se izvodili i radovi tokom ljeta te se moglo proći samo jednom kolničkom trakom. Zatvaranje ovog mosta frustriralo je građane jer su ostali gotovo odsječeni od svega. Dio građana smatra da grad može jednostavno riješiti problem.

Bolnički most

,,Gradska vlast mora shvatiti da je od velikog značaja da se što prije spoji Bučareva s Rokovom ulicom u dužini od 200 metara. Stanovnici Bučareve, Zelenog Brijega, ulice Rudolfa Hecega, Potočana… odsječeni su od grada, a kako bi došli do grada moraju koristiti obilazni pravac Križ-Cepeliš-Župić-Petrinja. Problem je riješiti imovinske odnose i otkupiti potrebno zemljište, jer je vlasnik zemljišta postavio rampu te mi ne možemo proći kraćim putem.”

građanin Petrinje
Obilazak

Obilaznim putem građanima u tom dijelu grada do hitne pomoći umjesto 3 minute treba 20, ako ne i više minuta da bi došli do nje ili do bilo koje druge ustanove.

Građani najčešće svoja razmišljanja dijele na Facebooku. Dio njih zagovara daljnje micanje znakova zabrane prometa, a dio se nada brzom otkupu zemljišta kako bi im obavljanje svakodnevnih poslova bilo brže i jednostavnije te se nadaju bržoj obnovi mostova.

Comments are closed.