Press "Enter" to skip to content

Strava na Manhattanu: Naoružani muškarac pucao tijekom božićnog koncerta

Naoružani je napadač u nedjelju tijekom božićnog koncerta na otvorenom ispred crkve sv. Ivana Božinskog (St. John the Divine) na Manhattanu počeo pucati vatrenim oružjem na njujorške policajce.

Na sreću, kako izjavljuje glasnogovornik policije, nitko od policajaca niti posjetitelja nije ozlijeđen. Novinarima je načelnik njujorške policije, Dermot Shea, rekao kako su tri policajca upucali sumnjivca s ukupno 15 metaka: „Napadač je najmanje jednom ranjen u glavu i preminuo je“.

Foto: Profimedia

New York Times navodi kako je policija na mjestu incidenta pronašla dvije puške i torbu sa spremnikom napunjenim benzinom, zatim uže, žice te nekoliko noževa i Bibliju.

Nesreći je svjedočila i novinarka Agence France-Pressea koja je izjavila da je vidjela naoružanog muškarca kako otvara vatru nakon završetka koncerta, kada su se ljudi počeli razilaziti. Opisuje kako je čula dva ili tri glasna praska: „Podigla sam pogled i nekih deset metara dalje, na stubama, ugledala muškarca kako puca. Vidjela sam bljesak vatre iz puške i počela bježati da spasim živu glavu“.

Motiv koji stoji iza pucnjave i dalje je nepoznat, no prema izjavama brojnih svjedoka, kao što je Martha Stolley, nije imao namjeru nikoga ustrijeliti te da je vikao: „Ubijte me, ustrijelite me“.

Comments are closed.