Press "Enter" to skip to content

Studentski doživljaj adventa

Božićna idila je započela ovog vikenda, a prvi doživljaji već su sabrani. U subotu navečer upaljena je prva svijeća – svijeća nade na adventskom vijencu spletenom oko zdenca Manduševac na Trgu bana Jelačića. 

Početak “Adventa u Zagrebu” je ono nešto što nam je nedostajalo da nam izmami osmijeh na lica. Već sam bio s ekipom na druženju uz kuhano vino i dobru hranu – stvarno nam malo za sreću treba.” – prokomentirao je student Filip iz Knina.

Advent u Zagrebu
Foto: Slaven Janđel

Studentica Ana iz Splita podijelila je s nama inovativnu ideju darivanja i dekoriranja božićnog drvca. 

“Ovogodišnji advent kao da je osmišljen za mene. U mojoj obitelji je tradicija uz poklone darovati i malenu igračku koja kasnije ide na božićnu jelku. Na našoj jelki nema baš puno božićnih kuglica, uglavnom su to maleni instrumenti, pahulje, orašar i slično. 

Svakako planiram i ove godine obići Gornji grad gdje su postavljene predimenzionirane igračke i punktovi za fotografiranje te “Polarni advent”  u zoološkom vrtu kojeg nisam posjetila u adventskom izdanju. 

Student Stjepan iz Zagreba već sad je uputio kritike organizacijskom timu uz zaključak “…nedostatak klizališta veliki je minus, dosadašnji adventi su bili puno bolji s većim brojem adventskih kućica te smo se naviknuli na raskoš. Prije smo bili nagrađivani, ove godine imamo potencijala, ali nismo iskoristili svoj maksimum.”

Advent u Zagrebu
Foto: Zoe Sarlija

Za kraj izdvajamo nekoliko studentskih izjava koje progovaraju o božićnom duhu:

  • “Cimerica mi je javila da su božićne lampice u najbližoj trgovini 40 kuna i sada cijeli kat ima lampice oko ulaznih vrata. Kada smo u sobi upalimo lampice, a kada nas nema budu ugašene – stvorili smo novu vrstu komunikacije.” – N.Š.
  • “Kad vidiš božićni vijenac u menzi znaš da se sezona kolokvija otvara.” – M.S.
  • “Prošle godine sam naplaćivao ulaz u svoju “adventsku sobu”. Nastavio sam studirati s ciljem da se vratim i ponovno zaradim dobru svotu novca, a i super mi je gledati iznenađena lica studenta kada zakorače u okićenu sobu.” – L.P.

Be First to Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)