Press "Enter" to skip to content

Sukob prosvjednika i francuske policije na prosvjedima u Parizu: Maskirani prosvjednici napali pirotehnikom i kamenjem, a policija im uzvratila suzavcima i šok granatama

U subotu poslijepodne izbili su novi prosvjedi na ulicama Pariza, dok je većina prosvjednika prosvjedovala mirno nekolicina se sukobila s policijom.

Thomas Coex/AFP

Nakon što je ovaj tjedan objavljena snimka na kojoj trojica policajaca fizički napada glazbenog producenta, ujedno i pripadnika crne rase Michela Zeclera, u Parizu su kulminirali novi prosvjedi. Osim  snimke, povod za prosvjede ujedno je bio i prijedlog novog zakona kojim bi se ograničila mogućnost novinarskog izvještavanja o policijskoj brutalnosti.

Prosvjed su organizirali novinari i skupine za građansku slobodu te su im se pridružili i pristalice lijeve strane, ekološki aktivisti te prosvjednici pokreta „žutih prsluka“ koji prosvjeduju protiv vlade posljednje dvije godine.

Thomas Coex/AFP

Manje su skupine maskiranih prosvjednika gađali redarstvenike pirotehnikom i kamenjem te su podizali barikade pomoću ograda i predmeta uzetih s gradilišta. Uslijedila je intervencija francuskih vatrogasaca i policajaca koji su uzvratili suzavcima i šok granatama.

Alain Jocard/AFP

Comments are closed.