Press "Enter" to skip to content

Svaki dan ista priča – što kuhati danas?

Vječno pitanje koje nas svakodnevno prati i podsjeća na novi početak svakodnevice je “Što kuhati danas?”. Ako vas i dalje muči to pitanje mi imamo odgovor za vas. Također, bitno je napomenuti, ukoliko ste vegan ili vegetarijanac pročitajte idući recept jer ovaj se bazira na vječno potrebnim proteinima – mesu. Pripremite paniranu svinjetinu s pireom i umakom od gljiva i paprika.

Za današnji meni bit će vam potrebno:

Za meso:

  • svinjska lopatica bez kosti (4-6 komada)
  • jaja (2 jaja za 4 komada mesa, 3 jaja za 6 komada mesa)
  • brašno (“odokativno” po potrebi mesa)
  • krušne mrvice (“odokativno” po potrebi mesa)

Za prilog:

  • krumpir (800 grama)
  • mlijeko (pola deci)
  • maslac (2 žličice)

Za umak:

  • konzerva šampinjona
  • 2 paprike (crvena i zelena)

Od začina:

  • sol
  • papar
  • Vegeta
  • ljuta paprika
  • malo curryja po želji

Priprema:

Prvo ogulite krumpire, narežite na komadiće da se prije skuhaju i stavite u posoljenu vodu kuhati.

Dok se krumpiri kuhaju istucite lagano meso i posolite pa panirajte prikladnim redoslijedom: Prvo meso stavite u brašno, zatim u zamućena jaja pa u krušne mrvice. Ako vam ostane brašna, mrvica i jaja nakon paniranja mesa pomiješajte ih zajedno i napravite male kruščiće (ako vam je suho dodajte malo vode u smjesu). Meso stavite peći na tavu dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Nakon što su vam krumpiri skuhani, ocijedite višak vode (ali ostavite malo vode u loncu), dodajte mlijeko i maslac te mikserom ili vilicom pretvorite u kašu. Vaš pire krumpir je gotov!

Nakon što ispečete meso na istoj tavi napravite umak. Stavite šampinjone, paprike narezane na kockice i začine (sol, papar, Vegeta, curry, ljuta paprika) te ih zalijte s malo vode kako bi se lijepo skuhali i ne izgorjeli. Pustite da se krčka dok paprika ne otpusti sokove i gljive se ne smekšaju.

Ukoliko ste fan salate, predlažemo zelenu salatu uz ovo jelo.

Vaš ručak za danas je gotov! Dobar tek!

Comments are closed.