Vječno pitanje koje nas svakodnevno prati i podsjeća na novi početak svakodnevice je “Što kuhati danas?”. Ako vas i dalje muči to pitanje mi imamo odgovor za vas. Također, bitno je napomenuti, ukoliko ste vegan ili vegetarijanac pročitajte idući recept jer ovaj se bazira na vječno potrebnim proteinima – mesu. Pripremite paniranu svinjetinu s pireom i umakom od gljiva i paprika.
Za današnji meni bit će vam potrebno:
Za meso:
- svinjska lopatica bez kosti (4-6 komada)
- jaja (2 jaja za 4 komada mesa, 3 jaja za 6 komada mesa)
- brašno (“odokativno” po potrebi mesa)
- krušne mrvice (“odokativno” po potrebi mesa)
Za prilog:
- krumpir (800 grama)
- mlijeko (pola deci)
- maslac (2 žličice)
Pire krumpir
Za umak:
- konzerva šampinjona
- 2 paprike (crvena i zelena)
Umak s gljivama i paprikom
Od začina:
- sol
- papar
- Vegeta
- ljuta paprika
- malo curryja po želji
Priprema:
Prvo ogulite krumpire, narežite na komadiće da se prije skuhaju i stavite u posoljenu vodu kuhati.
Dok se krumpiri kuhaju istucite lagano meso i posolite pa panirajte prikladnim redoslijedom: Prvo meso stavite u brašno, zatim u zamućena jaja pa u krušne mrvice. Ako vam ostane brašna, mrvica i jaja nakon paniranja mesa pomiješajte ih zajedno i napravite male kruščiće (ako vam je suho dodajte malo vode u smjesu). Meso stavite peći na tavu dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Nakon što su vam krumpiri skuhani, ocijedite višak vode (ali ostavite malo vode u loncu), dodajte mlijeko i maslac te mikserom ili vilicom pretvorite u kašu. Vaš pire krumpir je gotov!
Nakon što ispečete meso na istoj tavi napravite umak. Stavite šampinjone, paprike narezane na kockice i začine (sol, papar, Vegeta, curry, ljuta paprika) te ih zalijte s malo vode kako bi se lijepo skuhali i ne izgorjeli. Pustite da se krčka dok paprika ne otpusti sokove i gljive se ne smekšaju.
Ukoliko ste fan salate, predlažemo zelenu salatu uz ovo jelo.
Vaš ručak za danas je gotov! Dobar tek!
Comments are closed.