Tajland: država egzotike u kombinaciji s mističnom kulturnom baštinom

Tajland je smješten u jugoistočnoj Aziji. Još se naziva i „Zemlja osmijeha„  zbog ljubaznosti lokalnih ljudi. Područje je koje godinama privlači mnogobrojne turiste u potrazi za prirodnim ljepotama, opuštanjem i zdravljem. U posljednje vrijeme Tajland je sve češće na ‘wish’ listi brojnih putoholičara. Valja istaknuti da ova destinacija ima tipičnu tropsku klimu.

 

Phuket je najveći tajlandski otok, nalazi se u Andamanskom moru. Vidljiv je kineski utjecaj te se u gradu može posjetiti razna kineska svetišta.  Kineski vegetarijanski festival  koji se održava svake godine u rujnu i listopadu nazivan je  još i Festival devet careva na Tajlandu. Nije preporučljivo prisustvovati ako ste osjetljivog želudca jer je dio rituala unakažavanje vlastitog tijela za religiju.  

Otok je okružen mnogim veličanstvenim plažama kao što su Rawai, Patong, Karon, Kamala, Kata Yai, Kata Noi i Mai Khao. Plažu Patong prekrivaju stabala kokosa, palmi i tropskih badema koji odvajaju obalu od glavne ceste. Također, sadrži niz štandova na kojima se prodaju grickalice i pića, kao i salone za masažu. Ovdje  možete pronaći i restorane i barove koji nude jednostavna tajlandska i internacionalna jela.

 

Koh Samui je još jedan tajlandski otok, ali smješten u Tajlandskom zaljevu. Obiluje mnogobrojnim prekrasnim plažama. Na ovom otoku možete uživati u izvanrednim mjestima od povijesnog, vjerskog i kulturnog značaja, te znamenitostima koje oduzimaju dah.

 

Hram Big Buddha posjeduje zlatni sjedeći kip Bude koji je jedna od najpopularnijih atrakcija na otoku. Veliki Buda, vidljiv je na udaljenosti od nekoliko kilometara, nerijetko je prva znamenitost koju ljudi uoče kada stignu na Koh Samui. Skulptura je izgrađena 1972. godine. Svojim položajem  prikazuje vrijeme tijekom putovanja do prosvjetljenja. Poza je simbol postojanosti, čistoće i prosvjetljenja.

 

Vatreni spektakl, očaravajuća je predstava koju izvodi 6 izvođača uzbudljivom glazbom i jedinstvenim vatrenim alatima. Pruža nesvakidašnji prizor. Kombinacijom plesnih pokreta i vatre, ovi talentirani umjetnici osvajaju srca svih generacija.

 

Tajland broji 122 nacionalna parka. Morski Nacionalni park Ang Thong je arhipelag koji se sastoji od  42 otoka u Tajlandskom zaljevu. Prekriven je gustom džunglom, plažama s bijelim pijeskom, te jezerima i vodopadima. Ovdje možete uživati u raznim aktivnostima poput vožnje kajakom, ronjenja i planinarenja.

 

Majmuni, slatka, ali opasna stvorenja su turistička atrakcija na Tajlandu. U Lopburi, posljednjeg vikenda u  studenom se održava tradicionalni Festival majmuna u hramu Phra Prang Sam Yot. U ovoj državi sasvim je prirodno vidjeti majmune kako šetaju ulicama, s velikim znanjem o kriminalu. Nije neuobičajeno da vas upravo ove slatke životinjice pokradu, stoga budite oprezni.

Red egzotike u kombinaciji s mističnom kulturnom  baštinom i ugodnom klimom dobitna su kombinacija koja ovu državu polako, ali sigurno pretvara u turističkog diva.

 

Ukupno otvaranja 250