Press "Enter" to skip to content

The Weeknd najavio novi album

Slavni kanadski pjevač The Weeknd ovoga je tjedna najavio svoj peti album, Dawn FM. Pjevač poznat po hitovima poput Blinding Lights, Starboy, Can’t Feel My Face i The Hills je najavio svoj nadolazeći album na svojim društvenim mrežama.

”Sutra se budite u zoru”, napisao je The Weeknd na svom Twitter profilu prije nego što je objavio datum izlaska albuma, suradnike i trajanje albuma. Već mjesecima pjevač daje tragove o početku nove glazbene ere zbog koje je u konačnici otkazao svoju svjetsku turneju namijenjen za prethodni album After Hours koja je bila odgođena već dvaput. Pjevač je u svojoj novogodišnjoj objavi poručio fanovima kako se ipak odlučio za izbjegavanje standardne kampanje pri objavi albuma te želi spontanu objavu jer tvrdi da – ”glazba liječi i puno je važnija od kampanje”.

Na albumu se nalaze tri suradnje među kojima se nalaze Lil Wayne, Tyler, the Creator i Jim Carrey. Ukupno 16 pjesama čine album koje će imati zvuk psihodeličnog radija koji podsjeća na zvuk osamdesetih što se moglo čuti u posljednjem The Weekndovom singlu Take My Breath. Koncept albuma The Weeknd je objasnio kao egzistencijalizam smrtnika koji se nalazi u Danteovom čistilištu koji uporno vidi svjetlost na kraju tunela, ali do njega ne stiže. Pjevač govori kako publika može doimati glazbu kao slavljeničkom ili bljutavom, ali u suštini želi da slušatelj nešto osjeti.

Naslovnica albuma Dawn FM prikazuje The Weeknda kao ostarjelog čovjeka. Fotografijom pjevač nastoji podsjetiti ljude na smrtnost, ali ostavlja dojam atmosfere kluba. Album će biti objavljen u digitalnom izdanju na svim streaming platformama 7. siječnja. Fizičke kopije albuma u CD formatu bit će dostupne 28. siječnja, a LP formati i kazete u prodaji su od 29. travnja. Od pjevača se očekuje još jedna uspješna era, a fanovi su još uvijek u iščekivanju svjetske turneje koja će ovoga puta obuhvatiti prethodni četvrti album After Hours i novi peti Dawn FM. Turneja se zove After Hours til Dawn, a održavat će se na stadionima kroz 2022. godine.

Comments are closed.