Press "Enter" to skip to content

Top 5 najiščekivanijih filmova 2023. godine

S početkom nove godine, očekuje nas i mnoštvo novih filmova. Bit će tu svega, od povratka popularnih akcijskih junaka, Disney likova i superheroja, do upoznavanja s najpoznatijom lutkom na svijetu na potpuno drugačiji način. Stoga preporučamo da dobro proučite sljedeći popis i označite kalendare.

1. Barbie – 21. srpnja

Radnja filma popularne redateljice i scenaristice Grete Gerwig, odvija se oko Barbie koja je zbog svojih nesavršenosti izbačena iz Barbielanda te se pokušava snaći u stvarnom svijetu. Glavne uloge Barbie i Kena tumače Margot Robbie i Ryan Gosling, a ostalu glumačku postavu čine također poznata glumačka imena kao što su Will Ferrell, Simu Liu i Emma Mackey.

2. Spider-Man: Across the Spider-Verse – 2. lipnja

Nakon pet godina iščekivanja, animirani film Spider-Man: Into the Spider-Verse, konačno je dobio svoj nastavak. U središtu je radnje ponovno mladi Spider-Man Miles, koji ovoga puta putuje kroz Multisvemir te se uz pomoć Gwen Stacy i skupine Spider-ljudi bori protiv neprijatelja.

3. Indiana Jones and the Dial of Destiny – 30. lipnja

Ljubitelji serijala o Indiani Jonesu, ove će godine konačno imati priliku po zadnji put vidjeti Harrisona Forda u liku legendarnog Indiane Jonesa. Radnja filma smještena je u 1969. godinu, za vrijeme svemirske utrke između Sovjetskog Saveza i SAD-a te prati Jonesove avanture u borbi protiv neprijatelja koje ponovno utjelovljuju Mads Mikkelsen i Antonio Banderas.

4. Mission: Impossible – Dead Reckoning: Part 1 – 14. srpnja

U prvom dijelu sedmog nastavka popularnog serijala, Tom Cruise još jednom utjelovljuje lik tajnog agenta Ethana Hunta. Njegove ćemo pothvate i vratolomije, nakon brojnih prekida snimanja, napokon moći pogledati na ljeto ove godine. Drugi dio, odnosno osmi film koji će ujedno biti i posljednji nastavak serijala, izaći će u srpnju 2024. godine.

5. Little Mermaid – 26. svibnja

Iz Disneyeve produkcije, stiže nam igrani remake poznatog crtanog filma o sireni Ariel koja se odriče svog glasa kako bi dobila noge i mogla istražiti ljudski svijet. Trailer je po svom izlasku izazvao različite reakcije. Dok su jedni bili oduševljeni odabirom glavne glumice, drugi su ga žestoko kritizirali zbog činjenice da je Ariel u originalu bjelkinja, a glumica Halle Bailey koja ju utjelovljuje, afroamerikanka.

Comments are closed.