Press "Enter" to skip to content

Torino je grad u kojem će se održati 66. izdanje Eurovizije

U petom mjesecu održat će se 66.  izdanje Eurovizije.  Zemlja domaćin ovoga puta je Italija, nakon njezine prošlogodišnje pobjede s pjesmom “Zitti e Buoni” koju je izvela grupa Måneskin. Kao i obično,  u organizaciji je Europske radiodifuzne unije (EBU), a ove godine i domaćina Radiotelevisione italiana (RAI).

Talijanski grad koji će 10-tog svibnja ugostiti četrdeset i jednu zemlju je Torino, u areni ParaOlimpico, a nedavno je otkriven logo i ”tematika” ovogodišnje Eurovizije – ”the sound of beauty”, inspirirani proučavanjem zvučnih valova.

Logo
Izvor: Eurovision.tv

Osim toga, održala se i alokacija u Muzeju antičke umjetnosti, Palazzo Madama koja je odredila u kojoj polufinalnoj večeri te u kojoj polovici će zemlje nastupati. Zemlje su birane nasumično, ali organizirane u kategorije prema obrascima prethodnih glasovanja kako bi se smanjila mogućnost ”susjedskih” simpatija. Prema tome, Hrvatska je ”izvukla” prvo polufinale, a nastupat će u drugoj polovici večeri.

Prikaz polufinalnih večeri
Izvor: eurovisionworld

Pripreme arene za tri live emisije ubrzo kreću, u kojoj će otprilike 180 milijuna gledatelja pratiti najveće svjetsko glazbeno natjecanje, a neke zemlje već su objavile svoje izvođače i pjesme. Dok za Hrvatsku ”Doru” treba pričekati  do 19-tog veljače gdje će nastupiti 14 izvođača, ovdje možete poslušati pjesme zemalja koje su to već odradile.

Comments are closed.