Press "Enter" to skip to content

TROPHY JUMP IZBACIO NOVI VIDEO SPOT!

Trophy Jump, zagrebački punk rock bend, objavio je 5.11.2021. svoj prvi singl „Hugs On Drugs“  s nadolazećeg albuma.  

Vratili su se s fenomenalnom indie punk rock pjesmom, nakon izdavanja kratkog split EP-a s mađarskim bendom A Few Years Later u ožujku 2020. godine. Inače, ovaj je peterac na sceni još od 2014. godine, a tijekom svog postojanja izbacio je još dva EP-a: „Depression Club“ i „Haphazard“. Uz ove su albume objavili i četiri spota, od kojih je zadnji u nizu namijenjen upravo novonastalom singlu. 

Slika preuzeta s facebook stranice benda

S obzirom na većinu ostalih, dosta energičnih pjesama koje su svirali tijekom godina, u ovoj se pjesmi može vidjeti sitna promjenu u zvuku. Konkretnije, bend je stavio veći fokus na prizvuke indie pravca s dosta promjena u dinamici.
Pjesma zapravo započinje vrlo neobično, nakon čega prelazi u klasični pop uz zvuk gitare gitarista Antuna Alekse te njegovog, sada već autentičnog, načina sviranja.

Na trenutke melankolični uvod i prve dvije kitice nagovještaju da će pjesma biti vrlo mirna i nostalgična, ali čim se pojavi refren, ona postaje pravi „BANGER“. Sumorno izvedeni  vokali na kiticama, na refrenu postaju pomalo agresivni. Sve to na gitari lagano prati Tvrtko Petrović, a na bubnju Ivan Marinović.  S obzirom da sam bend više puta slušao u živo zbog čega znam kako zvuče, žao mi je što se nisu pojačali back vokali kako bi drugi glas basista Marka Marinovića, koji se izvrsno poklapa s Antunovim, jače došao do izražaja.
Odlične harmonije koje se nastavljaju kroz pjesmu daju joj notu turobnosti, a mix koji potpisuje peti član benda, Dominik Kisić, sjajno zaokružuje cijelu stvar.  

Slika preuzeta s facebook stranice benda

Što se tiče samog videa, dečkima su pomogli njihovi prijatelji iz Jeboton kolektiva preko kojeg je ova pjesma i objavljena. Također, izdavači su We’re Trying Records iz Amerike te Nasty Cut Records iz Europe.
Video, koliko se može vidjeti, prikazuje mladića koji ima problema s prekomjerenim partijanjem, odnosno kozumiranjem alkohola i droga, na što upućuje i sam naziv pjesme. 
On također pomno prati riječi i događaje u pjesmi te nas u jednom trenutku iznenađuje vizualnim efektima. O kakvim je vizualima riječ pogledajte u spotu, a ja sam iskreno sretan što će bend uskoro izbaciti svoj prvi album. Možemo očekivati stvarno sjajne pjesme!  

Foto by: Mario Gregov

Link na Facebook: https://www.facebook.com/trophyjump

Link na Instagram: https://www.instagram.com/trophyjump

Comments are closed.