Press "Enter" to skip to content

Trump neće prisustvovati Bidenovoj inauguraciji

Predsjednik Donald Trump ukrcava se u predsjednički zrakoplov Air Force One u bazi Andrews prije putovanja u Texas, 12. siječnja. Trump tamo planira oproštajnu svečanost u srijedu, izbjegavajući tako tradicionalnu oproštajnu ceremoniju u Kapitolu.

Predsjednik Trump planira napustiti Bijelu kuću i Washington na dan inauguracije oproštajnom ceremonijom u bazi Andrews, kako javlja viši službenik uprave.

Trump nije čestitato novo izabranom predsjedniku Joeu Bidenu, niti je priznao kako je njegova pobjeda legitimna.

Zastupnički dom je prošli tjedan glasao za opoziv Donalda Trumpa optuživši ga za poticanje svojih pristaša na nasilan upad u Kapitol dok je Kongres ovjeravao Bidenovu pobjedu. Trump je već izjavio na Twitteru da neće prisustvovati Bidenovoj inauguraciji – prije nego što ga je Twitter suspendirao sa svoje platforme.

Biden je izjavio da je “dobra stvar što se on (Trump) neće pojaviti”. Potpredsjednik Mike Pence planira prisustvovati inauguraciji.

Detalji o Trumpovoj oproštajnoj cermoniji nisu još upotpunosti dostupni. Trump, koji je predsjednik do srijede, je nakon oproštajne ceremonije očekivan da posljednji put leti zrakoplovom Air Force One do Palma Beacha u Floridi gdje planira živjeti u Mar-a-Lago odmaralištu.

 

Comments are closed.