Press "Enter" to skip to content

U pucnjavi na sveučilištu u Njemačkoj poginula jedna osoba

Tijekom pucnjave na Sveučilištu Heidelberg u jugozapadnoj Njemačkoj u ponedjeljak ranjeno je četvero ljudi od kojih je jedna osoba kasnije preminula u bolnici od zadobivenih rana. Počinitelj je 18-godišnji student koji si je nakon napada vatrenim oružjem oduzeo vlastiti život. 

Policija je za vrijeme konferencije za tisak izjavila kako je počinitelj prije napada na jednoj komunikacijskoj platformi objavio svoje nakane. 

“Neposredno prije samog djela 18-godišnji počinitelj je preko jedne WhatsApp grupe poručio kako sada, treba kazniti neke ljude”, izjavio je predstojnik policijske uprave Heidelberg Siegfried Kollmar.

Istražitelji su isključili politički i vjerski motiv kao mogući razlog napada nego više sumnjaju kako se ustvari radi o psihičkom poremećaju ili o ljubavnoj drami. Također smatraju kako se radi o ciljanom ubojstvu jedne osobe jer je nakon ranjavanja osoba prestao s pucanjem.

Počinitelj koji je izvršio pucnjavu na sveučilištu s dvije puške koje je nabavio u inozemstvu svojim činom zgrozio je političare grada Heidelberga.

“Mi ne samo da smo bez riječi nego jednostavno ne možemo vjerovati da se ovako nešto može dogoditi u našem Heidelbergu”, izjavio je gradonačelnik grada Heidelberga Eckart Wurzner.

Sveučilište u Heidelbergu najstarije je njemačko sveučilište koje se nalazi u gradu s 160.000 stanovnika.

Comments are closed.