Press "Enter" to skip to content

Uhićen Dino Ljutić: Novac koji je skupljao za bolesnu ženu, navodno je prokockao

foto: Jutarnji list

Dino Ljutić (37), čovjek koji je godinama istupao u javnost moleći građane da mu doniraju novac za liječenje teško bolesne supruge, uhićen je krajem 2020., uz kaznenu prijavu za prijevaru i pranje novca. Sumnja se kako je potrošio iznos od 3.1 milijun kuna, dakle novac koji su mu donirali građani, na vlastite potrebe, a i sumnja se na igre na sreću. Naime, sam Ljutić priznaje svoju ovisnost o klađenju:

“Pola godine nakon što mi se supruga razboljela počeo sam kockati. Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na online kladionice” – prenosi Telegram.

Priča počinje 2017. godine, kada se Dinina supruga teško razboljela tijekom trudnoće s drugim djetetom. Dijagnoza je bila karcinom dojke koji je metastazirao na kralježnicu. Očajan, Ljutić pokreće akciju za pomoć supruzi 2018. godine, “Hrabra mama želi živjeti”, te poziva građane da mu pomognu, objavljuje slike svoje djece te bolesne supruge.

Međutim, istražitelji sumnjaju da je Ljutić počeo trošiti donacije na sebe u studenom 2019. godine, a u tome su ga otkrile bankovne transakcije. DORH je u priopćenju vezanom za ovaj slučaj objavio kako 37-godišnjaka sumnjiče za kazneno djelo prijevare i pranje novca.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak od 22. studenog 2019. do 19. lipnja 2020. u Zagrebu, postupao s namjerom da si pribavi znatnu nepripadnu imovinsku korist. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, putem medija uputio javni apel za novčanom pomoći u svrhu liječenja bolesne supruge dovodeći u zabludu potencijalne donatore da će novac koristiti u svrhu liječenja bolesne supruge. Novac koji su uplatile fizičke i pravne osobe u iznosu većem od 3,1 milijuna kuna koristio je, osnovano se sumnja, za svoje vlastite potrebe i uplaćujući ga na svoje privatne račune, a kako bi prikrio porijeklo novca trošio ga je i u igrama na sreću – naveli su.” – prenosi Večernji list.

 

Comments are closed.