Press "Enter" to skip to content

Ukrao kasu s otprilike 6500 kuna pa rekao da se ne sjeća događaja

Photo: Hrvoje Jelavic

Osumnjičeni muškarac je u listopadu 2019. godine ukrao kasu na Trgu bana Josipa Jelačića sa štanda OPG-a. Tvrdi kako se osvijestio kada se probudio na podu okružen liječnicima i policijom:

„Pio sam prije posla i uzimao lijekove protiv ovisnosti… „ – prenosi Jutarnji list

Muškarac navodi kako je kriv za kazneno djelo, ali u obrani spominje kako se to ne bi dogodilo da nije bio pod jakim utjecajem alkohola i terapijom lijekova koje uzima zbog ovisnosti. Osumnjičeni tvrdi kako nema sjećanje na incident niti kase koju je ukrao jer tada nije bio svjestan što se događa navodi Jutarnji list.

Općinski kazneni sud u Zagrebu je 4.listopada 2022. donio presudu kojom je osumnjičeni osuđen za krađu. Izrečena mu je uvjetna kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci, uz rok kušnje od četiri godine tijekom kojih ne smije biti počinjeno novo kazneno djelo. Općinski sud je uzeo u obzir iskreno priznanje krivnje te je ocijenjeno i njegovo psihičko stanje za vrijeme krađe kao ponašanje vođeno ovisnošću o drogama te trenutne poljuljanosti utjecaja alkohola prenosi Jutarnji list.

Sud je uzeo u obzir i prijašnje višestruko osuđivanje za niz kaznenih djela te uviđa uzorak ponašanja kod osuđenog muškarca vezana uz kaznena djela imovinske prirode. Osuđeni je upozoren kako sud može opozvati uvjetnu osudu i izvršiti kaznu zatvora ukoliko osuđeni bez opravdanog razloga bude prekršio obvezu liječenja od ovisnosti. Presuda je nepravomoćna i na nju je 27. listopada izjavljena žalba prenosi Jutarnji list.

Comments are closed.