Press "Enter" to skip to content

Upoznajte najboljeg dj-a na svijetu

Na glazbenu scenu elektronskih ritmova i EDM glazbe ove godine najviše je utjecao Martin Garrix koji je diljem svijeta promovirao svoj novi album. Ovaj mladi 26-godišnji nizozemski dj pronašao se na samom vrhu i tronu ljestvice od Top 100 DJ-a svijeta 2022. godine. Kako bi obilježio preuzimanje ovakve časti , i to po već četvrti put, izveo je u povijesti prvi nastup na vrhu Empire State Buildinga.

foto preuzeto od: Oliver Payne

Manje poznat po svom pravom imenu, Martjin Gerard Garritsen izrazio je želju za ovim pozivom već 2004. godine, a hit koji je postao prekretnica u njegovom producentskom životu pod nazivom ,,Animals” objavio je 2013. godine brojeći samo 17 godina. Suradnjom s brojnim drugim poznatim imenima poput Due Lipe, Ed Sheerana, Ushera i brojnim drugima, Martin Garrix je dosegao vrhunce. Osim individualnih uspjeha, mladi dj svakodnevno potiče uspjehe i drugih producenata te je s tom svrhom 2016. osnovao vlastitu izdavačku kuću Stmpd Rcrds sa sjedištem u Amsterdamu, čiji dj-evi danas također dostižu visoke pozicije na ljestvicama ovog glazbenog svijeta.

foto: Nora Lučin

Kako bi se uvjerili u sposobnosti već spomenutog talentiranog izvođača, uživo smo ga popratili na dva velika festivala tijekom 2022. godine: AMF (Amsterdam Music Festival) i Ultra Europe Festival. Nemoguće je izreći išta drugačije od toga da je show sve prisutne ostavio bez daha, a spoj elektronske glazbe i ljudskog jedinstva zaista je poseban osjećaj.

foto: Nora Lučin

U trajanju od sat do sat i pol, Garrixov program poznat je po ogranizaciji do svakog detalja. Cijeli tim koji stoji iza jednog nastupa zadužen je za svaku sitnicu koja se može zamisliti. Osim dobrog ozvučenja i ritmova, vizualni spektakl s najrazvijenijim laserima, projekcijama i animacijama nešto je što se rijetko viđa kao ovakav paket.

U nedavnim izjavama Martin Garrix najavio je kako ubrzo pristižu brojni još neobjavljeni hitovi tako da ne preostaje ništa drugo nego čekati i vidjeti što ovaj mladi talent sprema i kako će prestići uspjeh najboljeg dj-a svijeta koji ga već do sada prati.

foto: Nora Lučin

Comments are closed.