Press "Enter" to skip to content

Uskoro počinje 17. Festival tolerancije

foto: facebook / Festival tolerancije – JFF Zagreb

U trenutnoj 2024. godini brzo nas očekuje 17. izdanje Festivala tolerancije. Trajat će od 23. do 28.1. s projekcijama u Muzeju suvremene umjetnosti i dokukinu KIC u Zagrebu. Gledateljima je program festivala dostupan besplatno.

Ovogodišnji program Festivala tolerancije obilježen je selekcijom filmskog sadržaja od kojih su neki filmovi bili prikazivani i na svjetskim festivalima, poput Cannesa i Sundancea. Projekcije igranih filmova održat će se u MSU, a dokumentarnih u dokukinu KIC.

Tijekom godina, prvi regionalni Festival židovskog filma priređivao je i popratne sadržaje – predavanja, diskusije, izložbe, glazbene sadržaje. Ove godine tako donosi panel-raspravu Tolerance Talk govoreći o društveno relevantnim temama od kojih su neke odabrane antisemitizam, integracija izbjeglica, ovisnost o videoigricama.

Festivalski program naziva Ugriz stvarnosti sadrži selekciju dokumentarnih filmova. Druga kategorija, Spektar, bavi se igranim filmovima koji su obilježeni društveno važim temama. Selektiran je i program namjenjen djeci i mladima, Mali koraci, s filmovima edukativnog sadržaja.

Festival tolerancije pokrenula je 2007. godine neprofitna udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb. Festivalom se nastoji kroz tematski kulturno – edukativni sadržaj otvoriti mjesto za diskusiju, podići svijest o društvenim temama i ljudskim pravima.

Comments are closed.