Press "Enter" to skip to content

„Vatreni“ su novom pobjedom korak bliže Europskom prvenstvu

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Latviju 2-0 u pretposljednjem susretu skupine D kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. godine. Ovom pobjedom Hrvatska je jedan korak bliže kvalifikaciji za prvenstvo.

Hrvatska je trenutačno druga sa 13 bodova, Turska prva sa 16 bodova, ispod Hrvatske se nalaze Wales sa 11, Armenija sa 8 i Latvija sa 3 boda. Pitanje kvalifikacije ovisi u utakmici Hrvatske i Armenije 21. studenog na stadionu Maksimir u Zagrebu, te hoće li gubitkom ostati drugi ovisi o utakmici između Walesa i Turske.

Utakmica je započela odlično, sa prvim pogotkom koji je pao u sedmoj minuti. Akciju je započeo Modrić, a Ivanušec pronašao Lovru Majera koji je loptu pospremio u mrežu. Idući pogodak kao je u šesnaestoj minuti pogotkom Andreja Kramarića. Nakon toga Hrvatska je imala utakmicu pod kontrolom. Iako je drugo poluvrijeme prošlo bez pogodaka, „Vatreni“ su držali posjed te potpuno nadvladali Latviju.

Osim odlične pobjede, u Rigi su također debitirala i dva nova reprezentativca: Marco Pašalić i Martin Baturina koji su se za sada odlično prilagodili u reprezentaciji.

Finalne utakmice kvalifikacija naše skupine održati će se u utorak u 20:45 sati, kada ćemo vidjeti hoće li se „Vatreni“ uspjeti kvalificirati za Europsko prvenstvo.

Comments are closed.