Press "Enter" to skip to content

Vedrana Rudan: “Ženu frustrira kad postane slika svoje majke”

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, mjesto na kojem se slavi knjiga, mjesto gdje se susreću sve generacije čitatelja i gdje redovno svjedočimo stvaranju ljubavi prema knjizi. Nakladnici su na Zagrebačkom velesajmu po 44. put predstavili izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige. 

Izvor: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Vedrana Rudan je hrvatska spisateljice i novinarka dobro poznata javnosti po svom specifičnom stilu izražavanja. Njezin rad i djela poznata su po nepristranom, britkom, kratkom i jasnom izražavanju, te ju vrlo često opisuju kao ženu “bez dlake na jeziku”. Na ovogodišnjem Interliberu predstavila je svoju najnoviju knjigu pod nazivom “Doživotna robija”. Također, mogla su se pronaći i njezina ostala djela poput autobiografije nazvane “Ples oko sunca”, “Puding od vanilije” i “Uho, grlo, nož”. 

Nakon šest godine pauze objavila je “Doživotnu robiju” u kojoj se dotaknula, moglo bi se reći, svete teme dječjeg iskorištavanja roditelja i vječnog pitanja moraju li roditelji uvijek biti na raspolaganju svojoj djeci. “Odnos majke i kćeri jedan je specifičan odnos. Kći ne želi biti majka i svim se silama bori da to ne bude, a na kraju postane slika svoje majke, što je frustrira”, istaknula je autorica. Roman je pisala pet godina, čak ga je na polovici i odbacila jer joj se učinio dosadnim. Ipak kada se ponovo susrela s njime nakon nekoliko godina, njezini vlastiti likovi su je zaintrigirali i tako je roman ugledao svjetlo dana. 

Comments are closed.