Press "Enter" to skip to content

Vježbanje uz studentske obveze – moguće je!

izvor: pexels.com

Vježbajte učinkovito

Izaberite oblik vježbanja koji možete raditi bilo gdje, bez obzira da li putujete ili kasno dolazite kući. Ovo bi bio oblik vježbanja koji na zahtijeva puno pripreme i postiže puno u malo vremena. Vježbe visokog intenziteta, Tabata, vježbe samo s vlastitom tjelesnom težinom i trčanje su sve odlični izbori.

Prilagodite se svojim željama

Za sve one kojima se na spomen trčanja smrači pred očima – bez brige! Ne moraju vam odgovarati svi oblici vježbanja. Neke osobe vole jogu, neke trčanje, dizanje utega ili ples. Disciplina potrebna za redovito vježbanje je sama po sebi zahtjeva stvar, stoga si možemo olakšati odabirom aktivnosti koja nam se uklapa u način života, osobnost i ukus. Ako niste sigurni koji je oblik vježbanja najbolji za vas, eksperimentirajte dok ne pronađete ono što vam odgovara.

Konkurencija kao motivacija

Kad se pokušavate motivirati za redovito vježbanje, konkurencija ima svoje prednosti. Danas je moguće pronaći konkurenciju prikladnu svakom nivou sposobnosti. Stoga, pronađite si konkurenciju, bilo u pravom životu na treningu ili online, postavite si cilj i pratite kako utječe na vas. Postoji velika mogućnost da će vas pogurati da svoj cilj i ostvarite.

Napravite raspored i držite ga se

Jedan od najčešćih izgovora za preskakanje vježbanja jest nedostatak vremena. Svakodnevno se susrećemo s neočekivanim situacijama kojima se moramo prilagođavati. Isti princip možemo primijeniti i na vježbanje. Napravite raspored (ako vam pomaže, zapišite ga) i držite ga se. Podsjećajte se da je vježbanje prioritet koji želite zadržati.

Pratite svoje aktivnosti

Zabilježite svaki put kada vježbate. Ako nemate nikakav “dokaz” da ste vježbali, može vam se činiti da niste ništa napravili. Bilježenjem možete svakog tjedna, mjeseca i godine pratiti svoj napredak i utvrditi gdje se možete poboljšati. Praćenje vaše aktivnosti može vam pomoći da se pridržavate svog rasporeda i primjetite ako počnete popuštati prije nego što navika potpuno nestane.

Bolje išta nego ništa

Za vježbanje vam ne treba sat – čak ni pola sata – za potpun, učinkovit trening. Ikakva vježba je bolja od nikakve. Postoje treninzi od 7 minuta! Svakodnevno možemo pronaći barem nekoliko slobodnih minuta. S učinkovitim programom i dosljednosti, kratke vježbe mogu učiniti čuda za um i tijelo. Pokušajte ugurati vježbanje gdje god da jeste i bez obzira koliko vremena imate sa vježbama sa vlastitom tjelesnom težinom ili pomoću aplikacija koje nude programe kratkih treninga.

Comments are closed.