Press "Enter" to skip to content

VK Jug je prvak Hrvatskog vaterpolskog kupa

Vaterpolisti Juga vratili su nakon 4 godine trofej prvaka kupa u Dubrovnik.

Foto: Facebook

Dubrovački Jug Adriatic osiguranje u finalu je pobijedio splitski Jadran 10-5 (3-2, 4-2, 2-0, 1-1) odigranom u četvrtak na bazenu Mladost u Zagrebu.

Utakmica je bila neizvjesna do kraja prvog poluvremena kada su vaterpolisti Juga ubacili u višu brzinu i uvjerljivo svladali splitske vaterpoliste.

Za pobjednike je Marko Žuvela postigao tri pogotka, a po dvaput su strijelci bili Loren Fatović i Maro Joković. Vratar Toni Popadić je zaustavio 12 udaraca.

Na drugoj strani Jadran je imao petoricu igrača sa po jednim golom, a najbolji igrač utakmice je bio vratar Ivan Marcelić sa 10 obrana.

Za Jug Adriatic osiguranje ovo je bila druga uzastopna pobjeda nad Jadranom nakon što su ih pobijedili i u finalu Hrvatskog Superkupa. Za dubrovčane je ovo rekordna 15. titula pobjednika kupa.

„Od prve sekunde smo igrali vrhunski u obrani, imali smo puno blokova, to je golmanu dalo sigurnost. Zabili smo neke izvanredne golove izvana. Zasluženo smo osvojili. Ipak, ovo je natjecanja važnije od Superkupa, možemo biti zadovoljni polusezonom, dižemo igru iz utakmice u utakmicu. Odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone.” Izjavio je kapetan Jug Adriatic osiguranja i najbolji igrač utalmice Loren Fatović nakon utakmice.

Foto: Filip Čančar
Foto: Filip Čančar

Comments are closed.