Press "Enter" to skip to content

Vlada odgovorila ustavnom sudu o testiranju dužnosnika i javnih službenika

 Ustavni sud RH iznio je dopunjeni zahtjev o odluci o uvođenju obveznog testiranja dužnosnika, državnih služebnika i namještenika te služebnika u javnim službama.  Vlada odgovara na odluku putem svoje službe za odnose s javnošću.

 Vladina Služba za odnose s javnošću, na zatvorenome dijelu sjednice 5. prosinca priopćava slijedeće “Vlada se Ustavnom sudu RH očitovala na dopunjeni zahtjev za dostavu očitovanja u vezi s prijedlozima za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom, Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova”. piše Index

Jedna od teme sjednice bila je i prijedlozima za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom RHpojedinih članaka Zakona o lokalnim izborima, u odnosu na primjenu članka 20. stavka 7. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina. 

Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, navodi se u priopćenju.prijedlozima za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom RH pojedinih članaka Zakona o lokalnim izborima, u odnosu na primjenu članka 20. stavka 7. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina. prenosi Index Vladu je obavještena i  o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj. 

Comments are closed.