Press "Enter" to skip to content

Vogue naslovnica Kamale Harris izazvala kontroverzu

Novoizabrana američka potpredsjednica Kamala Harris dobila je svoju prvu naslovnicu Voguea, a slika je naišla na brojne kritike zbog načina na koji je elitni modni časopis prikazuje. 

Andrew Harnik/AP/Shutterstock

Demokratska senatorica, koji bi trebala biti inaugurirana 20. siječnja kao prva žena, prva Afroamerikanka i prva Azijatkinja koja je preuzela posao potpredsjednika, pojavljuje se na naslovnici veljačkog izdanja elitnog modnog časopisa u crnom sakou, bijeloj košulji, crnim hlačama, noseći i dva svoja potpisa – tenisice Converse i niz bisera. Stoji usred zelene pozadine prekrivene ružičastim satenskim tkaninama – što je oda njenom fakultetskom  sestrinstvu, Alpha Kappa Alpha.

Fotografija ove naslovnice objavljena je na internetu u subotu, 9. siječnja, a kasnije je Vogue potvrdio da je autentična. Slika je naišla na brojne kritike na društvenim mrežama.

Problem je nastao zbog osvjetljenja naslovnice zbog kojeg izabrana potpredsjednica izgleda poput bjelkinje. Kontroverza je odmah buknula na društvenim mrežama te su mnogi iskoristili priliku kako bi podsjetili da je ovo samo zadnji u nizu rasnih gafova časopisa Vogue.

Comments are closed.