Press "Enter" to skip to content

WhatsApp zbog reakcija korisnika odgađa promjene privatnosti

Foto: Pixabay

WhatsApp je u petak rekao da će odgoditi planirano ažuriranje privatnosti kao pokušaj zaustavljanja reakcija korisnika zabrinutih zbog promjena.

Promjene su pomaknute s 8. veljače na 15. svibnja kako bi se korisnicima dalo više vremena za proučavanje planiranih promjena.

WhatsApp je ovog mjeseca obavijestio korisnike da će im pružiti mogućnosti slanja poruka tvrtkama koje koriste uslugu i ažuriraju svoje uvjete privatnosti. Iako se zapravo malo toga mijenjalo, tvrtka je i dalje trebala odobrenje korisnika koje je potaknulo širenje dezinformacija diljem svijeta. Mnogi korisnici i neki mediji ovu promjenu protumačili su kao značajan pomak u praksi razmjene podataka koji bi WhatsAppu omogućio čitanje razgovora i prikupljanje osobnih podataka korisnika.

Panika koja je nastala među korisnicima WhatsApp aplikacije rezultirala je pribjegavanjem drugim servisima za razmjenu poruka poput aplikacije Signal i Telegram. Aplikacija Signal ovaj je tjedan postala aplikacija broj 1 u Indiji koja se vodi jednim od najvećih tržišta WhatsAppa.

Foto: Shutterstock

Bijes korisnika zbog promjena privatnosti WhatsAppa je ironičan s obzirom na to da se tvrtka već dugo bori s problemom širenja dezinformacija na svojim platformama. Nadalje, u svladavanju tog problema priječi ih upravo privatnost i zatvorenost samog sustava.

Comments are closed.