Press "Enter" to skip to content

Winter Capsule Wardrobe: Top 5 zimskih komada koje morate imati u svom ormaru

Foto: Pinterest

Kao i svako godišnje doba, tako i zima ima svoje prednosti i nedostatke. Neki zimu doživljavaju kao “cozy“ razdoblje, idealno za igranje s modom i raznim modnim dodacima, dok drugi zimu doživljavaju kao tmurno i hladno razdoblje koje im zadaje prave modne muke. I jedni i drugi složit će se kako je zima sezona kada vrijeme najviše diktira naš izbor garderobe. Upravo zato je važno da u svom ormaru imate pouzdane i klasične komade koji će vam olakšati svakodnevno spremanje, ali i u kojima ćete dobro izgledati. To ponekad može biti pravi izazov, pa vam u nastavku donosimo 5 modnih komada koji će vam pomoći da ove zime savladate sve modne izazove.

Oversize crni kaput

Kaput je komad iz kojeg se ne skidamo cijelu zimu i kojeg nosimo iz sezone u sezonu. U nekoliko posljednjih godina “oversize“ kaputi postali su pravi hit i gotovo da nema osobe koja u svom ormaru ne posjeduje barem jedan takav. Iako u posljednje vrijeme viđamo sve više kaputa u boji, crni kaput je definitivno bezvremenski komad s kojim ne možete pogriješiti. Nekoliko jako dobrih “oversize“ crnih kaputa pronašli smo u Zari, HM-u, Reserved-u i Massimo Dutti-u. 

Foto: Mango
Foto: Zara
Foto: Reserved
Foto: Massimo Dutti

UGG čizme

Veliki povratak UGG čizama iznenadio je mnoge. Ove sezone svi su ludi za mini verzijom UGG čizama kojoj rijetko tko može odoljeti. UGG čizmice osim svog neodoljivog i minimalističkog izgledaju imaju još jednu veliku prednost, a to je udobnost. UGG čizme spoj su udobnosti i efikasnosti, a možete ih kombinirati gotovo uz sve, od trenirki  do uskih traperica.

Foto: UGG
Foto: Instagram

Basic džemper

Bez običnih džempera u neutralnim bojama teško je zamisliti zimu. Kvaliteta bi uvijek trebala biti ispred kvantiteta, pa vam savjetujemo da ovu zimu uložite u jedan dobar i kvalitetan džemper iz kojeg se nećete skidati. Džemper se uvijek može jednostavno i brzo skombinirati uz traperice ili suknju, a svaku kombinaciju čini opuštenijom i “chic”. Osim neutralnih boja, u posljednje vrijeme, svima omiljeni zimski komad je i prugasti džemper. Najbolje džempere ove sezone pronašli smo na već dobro poznatim “high street“ adresama: HM, Zara i Mango. 

Foto: Zara
Foto. Mango

Šal u boji

Kada govorimo o modnim dodacima za zimu, ono na što svi prvo pomisle je šal. Šal je jednostavan i efikasan modni dodatak koji osim što grije, podiže svaki outfit na višu razinu. Iako je zima razdoblje u kojem uglavnom prevladavaju neutralni tonovi, šal u boji odličan je odabir ako želite „oživiti“ modnu kombinaciju. Danas na tržištu možete pronaći šalove različitih dezena i boja, a u posljednje vrijeme posebno su popularni takozvani “jumbo“ šalovi.

Foto: Pinterest
Foto: Mango

Shearling jakna

Jakna s ispunom od vune ili “shearling“ jakna, komad je u koji se svakako isplati uložiti. Ovu popularnu jaknu možete pronaći u različitim varijantama kod različitih modnih brendova. Jakna ide uz sve modne kombinacija, a idealno je rješenje ako želite da vaš “outfit“ izgleda malo modernije i urbanije.

Foto: Pinterest
Foto: Privatna arhiva

Comments are closed.