Press "Enter" to skip to content

Zagreb je proglašen drugim najboljim brunch gradom u Europi – ovo su mjesta na kojima ga morate isprobati

Foto: Pixabay

U posljednjih nekoliko godina termin brunch postaje sve popularniji i otvara se sve više lokala koji poslužuju ovakvu vrstu hrane. Brunch je zapravo, kao što i samo ime navodi, kombinacija doručka i ručka. Za ovaj obrok najčešće se poslužuju jaja, razne vrste sendviča i tostova, palačinke, vafli i slično, Zagreb je 2023. godine proglašen kao drugi najbolji brunch grad u Europi, a ovo su tri zasluženo popularna zagrebačka lokala gdje ga i vi možete isprobati.

Foto: Paola Obad

1. Roots

  • Roots je mali lokal koji poslije 16 sati funkcionira kao koktel bar, ali dotada možete isprobati razne vrste cijeđenih sokova i kušati razne vrste zobenih kaša, smoothie bowlsa i sendviča. Moji favoriti su avokado i losos sendvič te Pink floyd smoothie. Roots se nalazi u centru grada na adresi Tomićeva ulica 5 , a cijelu ponudu i cijene možete vidjeti ovdje.

2. Melt brunch bar

  • Melt brunch bar također se nalazi u samom centru Zagreba, u Ulici Pavla Radića 3A. Ima nešto slabiju ponudu nego Roots, ali cjenovno sličnu. Iz ponude bih izdvojila izvrstan domaći sok od bazge i avokado bruskete, a ako ste više za slatku varijantu imaju i odličan sladoled te banana kruh.
Foto: Paola Obad
Foto: Paola Obad

3. Boogielab

  • Boogielab je relativno novo mjesto u gradu, a već iznimno posjećeno. Nalazi se u Parku kneževa. Osim bruncha, u Boogielabu možete pojesti i ručak, ali i popiti odličnu kavu. Meni mijenjaju sezonski, pa tako možete uvijek probati nešto novo. Definitivno morate probati jaja benedikt i popularni kroasan od pistacije, jedan od njihovih najprodavanijih proizvoda.

Comments are closed.