Press "Enter" to skip to content

Zagrebačko kazalište mladih najavilo premijeru “Neprijatelja naroda”

Premijera predstave “Neprijatelj naroda” Henrika Ibsena, u režiji i adaptaciji Ivana Penovića održati će se 6. veljače 2021. u 20 sati.

 

 Kao jedan od najvažnijih klasika dramske literature, drama Henrika Ibsena Neprijatelj naroda spada u one naslove koji već na prvi pogled privlače pažnju i postavljaju brojna pitanja. Široko poznati narativ o pojedincu koju se suprotstavlja duboko korumpiranom sustavu, a koji zadire i u samu njegovu obitelj, prije svega tematizira ukotvljenost u ritualnost sistema, ali i način na koji se vlastitim samoprijegornim angažmanom može raditi na dobrobiti zajednice u trenutku u kojem se poništava vlastita vrijednost, a sve u službi promoviranja vrijednosti samog kolektiva. 

Neprijatelj naroda je zadnja koprodukcijska predstava u okviru dvogodišnje suradnje Zagrebačkog kazališta mladih, Schauspiela Stuttgart i Novog kazališta iz Varšave, koji su formirali Europski ansambl, a voditelj ovog projekta je redatelj Oliver Frljić. U predstavi glume Jasmin Telalović, Anđela Ramljak, Ewelina Pankowska, Pjer Meničanin, Jan Sobolewski, Adrian Pezdirc, Frano Mašković, Tenzin Kolsch, Claudia Korneev i Ugo Korani.

Comments are closed.