Press "Enter" to skip to content

Zagrepčani preuzeli inicijativu za zaustavljanje odlaganja otpada na Jakuševcu

Facebook objava- Trpimir Goluža

Nakon novog i ozbiljnijeg odrona smeća koji se dogodio ovaj tjedan na zagrebačkom Jakuševcu, povjerenje u vlasti nisu velike. 

Nekoliko gradskih organizacija kao što su Ekologija grada, Eko tišine i dr. organizirali su skup s ciljem podizanja svijesti i rješavanja aktualnog problema. “Uputili smo preko naše stranice poziv građanima da se pridruže, a isto je učinila i Ekologija grada. Kao inicijativa se borimo da se riješi problem odlagališta na Jakuševcu, još od vremena bivše vlasti u gradu, kada smo imali štand za prikupljanje potpisa za uklanjanje velike drobilice na Jakuševcu, postavljanje zatvorene kompostane za biootpad, i obnovu tržnice Utrine” – govore iz inicijative Za bolji Novi Zagreb. 

Građani, kao i predstavnici organizacija glavnim krivcem smatraju gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Uvjereni su da problem neće biti rješen ukoliko se sve prepusti vlastima Grada Zagreba. “Nisam rekao da je Vlada odgovorna za odron, nego da želim razgovor o rješenju za zatvaranje Jakuševca. S resornim ministrom razgovaram već pola godine, nisam još dobio povratnu informaciju. Bilo je prioriteta, razumijem, ali je krajnje vrijeme da se ovo riješi. Već tjednima tražimo od Vlade sastanak da ovo riješimo jer jedino tako možemo naprijed” – rekao je Tomašević.

Nesnosan smrad, opasnost koja prijeti konunalnim djelatnicima kao i budučnost odlaganja otpada u Zagrebu zabrinjava građane. Marina Murat, jedna od nazočnih građana poručuje “Ovo se više ne može dopustiti. Moramo se okupiti i zatvoriti Jakuševec. Ne možemo više ovo trpjeti. Mi smo spremni svojim životima ponovno nakon 2012. braniti dovoz smeća ovdje. Došlo je do nas, ovdje smo se rodili i više nema mogućnosti da se ovako nastavi. Nekako to moramo zaustaviti, makar našim životima. Nevjerojatno je što nam radi gradska uprava, vlast, svi živi” 

OdgovorProslijedi

Comments are closed.