Press "Enter" to skip to content

Zašto Taylor Swift ponovo izdaje svoje stare albume?

U zadnje vrijeme vrlo vjerojatno ste naišli na pjesmu od Taylor Swift kojoj u naslovu piše Taylor’s Version. Taylor Swift je u travnju 2021. godine ponovo izdala svoj drugi album “Fearless” na kojem je sve pjesme snimila ponovo i čak dodala par pjesama koje nikad nisu bile dostupne javnosti. Možda ste se zapitali zašto je tome tako?

Autor: Eva Rinaldi 

Naime, ova poznata tridesetjednogodišnjakinja je od studenog 2019. u pravnoj bitci sa bivšom medijskom kompanijom Big Machine. Taylor nije bilo dopušteno da otkupi prava na svoju glazbu te tvrdi da je bila žrtva ucjena kako bi morala ponovo sklopiti ugovor s Big Machineom. Big Machine je nakon nekog vremena bio prodan i kupio ga je biznismen Scooter Braun i Taylorine pjesme dobile su novog vlasnika.

Unatoč svim nastojanjima da stekne zakonsko vlasništvo nad svojim albumima snimljenim tijekom njezina vremena s Big Machineom, bila je neuspješna. Za odmazdu je najavila da će ponovno snimiti svih šest svojih albuma i na njih dodati neobjavljene pjesme, tako da će ona konačno biti u posjedu svoje umjetnosti.

Vjerna riječi, u studenom 2021. objavila je svoj drugi presnimljeni album “Red“, koji uključuje 30 pjesama od kojih je 8 potpuno novih. Obožavatelji jako podržavaju Swift i oduševljeni su čuti njezine nove verzije. Mnogi su zaintrigirani promjenom njezina glasa, a većina navodi kako je sazrela kao pjevačica. Iako je ovo tek početak njezina povratka, a još četiri albuma tek treba presnimiti i izdati, povratne informacije od obožavatelja su više nego pozitivne, sigurno možemo reći da se ovoj pop pjevačici blistavo smiješi budućnost.

Comments are closed.