Press "Enter" to skip to content

Zimske radosti

Skijanje 2020. – ništa od toga? Capak otkriva svoje omiljeno skijalište

Donosimo što je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak prokomentirao vezano uz ovogodišnje “korona skijanje” te top 5 destinacija gdje provesti snježne radosti. 

Iako je u Hrvatskoj i dalje veliki broj zaraženih od koronavirusa, na konferenciji za novinare  ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je kako bismo  sredinom mjeseca mogli očekivati pad tih brojki. No, s druge strane za Novu TV kaže kako  misli da epidemiološka situacija neće dopustiti odlazak na skijanje: 

“Ja mislim da epidemiološka situacija, kakva je trenutna i kakva će biti kad počne sezona  skijanja, neće dopuštati takve izlete i takve odlaske. Što se mene osobno tiče, ako ću ići na  skijanje, onda ću ići u Slovačku koja ima bolju incidenciju nego Austrija.” 

U nadi da će biti moguće otići na snježne izlete, istražili smo 5 top mjesta koja su pogodna  za skijanje te što to nudi Slovačka s boljom incidencijom: 

 1. KOPAONIK, Srbija
  Najpoznatije i najveće skijalište u Srbiji, Kopaonik, osim staza za alpsko i nordijsko skijanje,  nudi i vrhunski uređen snowboard park u kojem se često održavaju i natjecanja. Dok je za ljubitelje noćnog skijanja napravljena osvijetljena staza Malo jezero, za djecu i početnike  postoji takozvani ski vrtić u kojem će lagodno i bezbrižno započeti svoju skijašku avanturu.
kopaonik.rs
 1. JAHORINA, Bosna
  U Bosni se još od daven 1984. Godine nalazi svjetski poznata planina Jahorina, kada su u  Sarajevu održane Zimske olimpijske igre. Zanimljivo je da je veći dio planine proglašen  nacionalnim parkom. Ljubiteljima snijega i skijanja ponuđeno je 9 staza na ukupno 20  kilometara.  
Radio Sarajevo
 1. JASNA, Slovačka Jasna u Slovačkoj nudi staze i za one malo manje iskusne, no i za početnike. Nazvano je prema  malom selu koje se nalazi na planinskom lancu Niske Tatre u središtu Slovačke. Ono je najveće  skijalište u zemlji te osim u skijanju, posjetitelji mogu uživati i u klizanju, a svi oni koji bi htjeli iskusiti skakanje padobranom to mogu učiniti u Hurricane Factoryju, odnosno u prostoru s  umjetnim vjetrom koji će vam omogućiti da ovaj sport iskusite na sigurniji način.
mounvacation.hr
 1. POIANA BRASOV, Rumunjska 
  Rumunjska ima popularno skijalište pod nazivom Poiana Brasov koje je smješteno duboko u  Karpatima. U blizini skijališta nalaze se poznate turističke atrakcije kao što je dvorac Bran,  poznatiji kao Drakulin dvorac, te tvrđave Rasnov. Možda niste znali, no film Cold Mountain iz 2003. Godine sniman je upravo na toj lokaciji, stoga je Brasov za vrijeme snimanja bio dom  Nicole Kidman, Judeu Lawu, Renee Zellweger te Natalie Portman. 
skijanje.rs
 1. NASSFELD, Austrija
  Koruško skijalište Nassfeld koje se nalazi uz slovensku i talijansku granicu jedno je od deset  najboljih austrijskih skijališta. U Nassfeldu je napravljena najduža osvijetljena staza Austrije.  Postoje i staze za snowboard, freeride i čak 100 km staza za skijaško trčanje. Moderni klubovi  i autentična austrijska svratišta na skijalištima, uz stanice žicara idealni su za predah i odmor.
skiportal.hr

Comments are closed.