Press "Enter" to skip to content

Zubčić nastavlja impresivan niz, osvojio treće mjesto u Adelbodenu

U Svjetskom kupu u Adelbodenu, na kultnoj stazi Chuenisbärgli Filip Zubčić je osvojio treće mjesto u kategoriji veleslaloma. Ovo mu je 12 postolje u karijeri i drugo postolje u ovoj sezoni.

Fantastičan je bio ovaj veleslalom za Zubčića, no Švicarac Marc Odermatt je bio nedodirljiv tokom ove trke. Već je u prvoj vožnji imao više od sekunde prednosti pred konkurencijom, a pri završetku je imao 1.26 sekundi prednosti od drugoplasiranog Norvežanina Aleksandra Aamodta Kildea kojem je ovo prva veleslalomska medalja u karijeri.

Odermatt je postigao značajnu sedmu uzastopnu pobjedu u ovoj disciplini, a činjenica da u posljednja 22 veleslaloma samo jednom nije postigao rezultat za medalju. Ovo mu je treća godina zaredom u kojoj slavi pobjedu veleslaloma u domaćem Adelbodenu.

No uz Odermattovu impresivnu pobjedu, događaj su obilježile razne vremenske nepogode poput snijega, kiše i magle zbog koje su organizatori odlučili skratiti utrku i ukloniti 15 vrata. S time su vožnje bile kraće od minute, što je daleko od redovnog trajanja Aldenbodena. Skraćivanje spusta naljutilo je Filipa Zubčića, on je tu ljutnju usmjerio u svoj spust i postigao treće mjesto.

– Jako sam sretan, čudesno je biti na postolju u Adelbodenu uz Odermatta i Kildea, a pogotovo kad imamo ovakve navijače kojima želim zahvaliti jer navijaju za sve skijaše. Dobro sam ih čuo s posljednje strmine.

Filip Zubčić za Eurosport

Comments are closed.