Press "Enter" to skip to content

Zvijezde filma “Sam u kući” nekada i sada

Home Alone — Berginald Rash
Izvor: berginaldrash.com

Sam u kući (Home Alone) iz 1990. godine, film o osmogodišnjem dječaku Kevin (Macaulay Culkin) koji spletom okolnosti ostane sam u kući i nadmudruje lopove, Harvya i Marva (Pesci i Stern) spremne opljačkati njegovu kuću. Komedija nakon trideset godina i dalje nosi titulu najomiljenijeg i neizostavnog božićnog filma. Ipak nakon tolikih godina možemo se zapitati gdje se nalaze ti glumci sada?

 1. Macaulay Culkin – Kevin
  Svi smo ga zavoljeli kada je glumio lukavog i nestašnog Kevina u prvom i drugom dijelu, danas Macaulay ima 40 godina i direktor je satirične pop kulturne web stranice i podcasta Bunny Ears. Nakon par filmovau 90- im godinama, Macaulay uzima pauzu kako bi imao normalno djetinjstvo. Vratio se gostujućoj ulozi u seriji Will and Grace 2003. godine, nakon toga glumi u filmu Monster (2003). Nije se nastavio baviti glumom već se okušao u glazbenoj karijeri, ali se bend raspao nakon tri godine.

  Izvor: People.com
 2. Joe Pesci – Harry
  Najpoznatiji filmovi u kojima Pesci ima uloge su Dobri momci (1990), Casino (1995), Priča iz Bronxa (1993), The Irishman (2019) i mnogi drugi. Često se našao u ulozi sa Robert De Nirom. Svoju mirovinu najavio već 1999. kada se povukao iz filmske industrije i započeo svoju glazbenu karijeru. Nakon mirovine pojavio se u nekoliko filmova, ali više od toga nije htio.

  Home Alone' turns 25: See the original cast, then and now!
  Izvori: today.com
 3. Daniel Stern – Marv
  Osim glume Stern je scenarist i umjetnik. Najveći broj filmova je snimio u 90. – im, dok nakon
  2000. -te glumi u manji broj filmova a više u televizijskim ulogama. Odbio je ulogu u Sam u kući 4 smatrajući kako je scenarij loše napisan. Izvan svijeta glume vodi obiteljski život i izrađujući umjetnine od bronce za umjetničku kuću u Kaliforniji.

  Daniel Stern Then & Now! | Albany Daily News
  albanydailynews.com
 4. Devin Ratray – Buzz
  Iritantni stariji brat Buzz, imena Devin Ratray danas ima 43. godine. Nakon Sam u kući igra male uloge u filmovima za mlade. Dok zadnjih dvadeset godina, igra sporedne uloge u serijama Law and Order (2006) i Supernatural (2009.) i manje poznatim serijama.

  Where Are They Now: Kids from Christmas Movies - Zimbio
  zimbio.com
 5. Catherine O’Hara – Kate
  O’Hara u svojoj karijeri ima podugačak popis filmova i serija, The Nightmare Before Christmas (1993), A Series of Unfortunate Events, Six Feet Under i mnogi drugi. 2010 godine bila je nomirana za Emmya, dok 2020. osvaja Emmya za glavnu žensku ulogu u humorističnoj seriji. Kako je rođena kanađanka, dobila je svoju zvijezdu na Canada’s Walk of Fame. 

  Home Alone: Where are they now? Macaulay Culkin, Catherine O'Hara and more from Christmas classic - Mirror Online
  Izvor: mirror.co.uk

  Za sve obožavatelje filma 2018. godine Google je iskoristio poznatu scenu iz prvog filma kako bi oglašavali svoj proizvod. Kako se Macaulay Culkin ponovno snašao u ulozi Kevina pogledajte na videu.

Comments are closed.